Seksdagesløb

Seksdagesløb

Overhal de andre deltagere, så går de ud af banen. hvilket hold er hurtigst?

Deltagerne inddeles i lige store grupper.
Hvis der er tre hold, stiller grupperne sig i hjørnerne, af en bane, som er formet som en trekant. Hvis der er fire hold, er banan en firkant og så fremdeles. der bør være 6 -10 meter mellem hvert hold. Skal deltagerne bruge meget energi og køres lidt trætte gøres banen stører efter behov, med stor afstand mellem holdene.
Deltagerne skal nu løbe en og en for deres hold. De skal løbe rundt med uret rundt i trekanten (3 hold). Det gælder om at indhente og overhale deltagerne fra de andre hold, der løber foran en. Tikker/fanger, eller overhaler man en, der løber foran, går vedkommende ud af legen. Det hold der får sendt en ud af legen skal sende en ny løber af sted. Men de må først sende en ny løber afsted når den løber der overhalte den løber de skal erstatte kommer i mål. Det hold der stadig har løbere tilbage når alle andre hold er fanget, vinder fangelegen.
Hver gang en løber passere sit hold skifter holdene løbere som ved en almindelig stafet.

 

Tip: Det er en god ide at have en leder eller dommer ved hvert hold, som ser efter sit hold med hvem de overhaler eller bliver overhalet af og hvornår de må løbe, når en holddeltager bliver overhalet.

Deltagerantal:

Minimum 3 hold med 3 deltagere.

Materialer:

Kegler eller lignende til bane.

Sted:

Ude. Afgræns et passende område.

Download:

-