Tillid

Den væltende træstamme

Deltagerne deles ind i hold af ca. otte personer gerne flere.

På skift stiller en person sig op på en forhøjning, gerne i hoftehøjde på de andre deltagere.

De andre deltagere i gruppen,
stiller sig i to rækker med front mod hinanden og bag personen der står på forhøjningen.

Personen der står på forhøjningen, vælter bagover og holder sig stiv som en pind og gribes af gruppen.

Legen forsætter til alle har været ”den væltende træstamme”.

 

Kommentar: Kan man ikke bruge et par madrasser, bare for en sikkerhedsskyld? Svaret er "jo" det kan man selvfølgelig godt, men øvelsen kan sagtens laves uden. Øvelsen handler om tillid. Deltagerne skal nok stadig få fornemmelsen af det kræver tillid til hinanden at lave øvelsen selvom de bruger madrasser. Men, hvilket signal sender man ikke som instruktør til holdet, idet man siger de lige skal bruge madrasser for en sikkerheds skyld? Er det ikke at sige: "I skal have tillid til hinanden i jeres gruppe. Men jeg som instruktør stoler ikke på jer(derfor madrasserne)"

Hvis man som instruktør ikke kender, eller har tillid, det hold som han/hun arbejder med, at de vil kunne løse den opgave de får stillet, så bør man som instruktør vælge nogle andre opgaver til sine deltagere. Når det handler om tillidsøvelser, så skal de altid kunne løses af det pågældende hold, så alle får en succesoplevelse.

Alternativ: Send mig videre!

Mellem 10 – 15 deltager sætter sig på numsen, ved siden af hinanden i en cirkel. Deltagernes fødder peger indad i cirklen. Deltagernes fødder skal være så tæt sammen at der lige er nok plads til at en deltager kan stå i midten af cirklen mellem de siddende deltageres fødder. Deltageren i midten gør sig stiv i kroppen og lader sig falde baglæns ned på de siddende deltageres udstrakte hænder. De siddende deltagere skubber nu deltageren rundt i cirklen. Personen som sendes rundt, har under hele øvelsen sine fødder i midten af cirklen.

Tip: Tillad at en instruktør hjælper, når deltagerne lader sig ”falde”, så der ikke sker ulykker. Deltageren i midten kan også starte med at ligge ned for derefter at blive løftet op af de andre.

Deltagerantal: 8 - 12

Materialer:

Sted: 

Andre navne fra øvelsen: