Soveposelege

Tager i mærket "24 timer i sovepose" eller har i soveposerne med på tur, så er det oplagt at bruge soveposen som legeredskab. Deltagerne inddeles i hold. Holdene kan lege legene indebyrds eller konkurrere holdene imellem.

Sækkeløb

Holdene konkurrerer mod hinanden i et klassisk sækkeløb på tid eller om hvem der er hurtigst. Deltagerne skal stå og "løbe” i deres sovepose Lav sækkeløbet som en stafet for at involvere så mange deltagere som muligt.

Materialer: Sovepose

Deltagerantal: Mange!

Ormeløb

Deltagerne ligger i deres soveposer, som er lynet helt op, med hovederne i fodenden på deres soveposer. Der ligges et kraftigt reb ud i en bane som deltagerne skal føle sig frem efter imens de ormer sig afsted i blinde i deres sovepose.

Materialer: Soveposer og et kraftigt reb.

Deltagerantal: Mange!  

På en række

Deltagerne skal stille sig ved siden af hinanden med soveposerne over hovedet. Soveposerne skal være lynet til. Alle skal have hovedet i fodenden. De skal nu løse opgaven på tid. Det gælder for holdet at stille sig i en bestemt rækkefølge!

- Stil jer op efter fod størrelse. Den med de mindste fødder skal stå forrest.

- Stil jer op efter højde. Den højeste først, og den mindste til sidst.

- osv.

Facilitatoren godkender hver opgave før der gives en ny.

Materialer: Sovepose

Deltagerantal: Mange!

Tøjskifte

Deltagerne skal stå i deres soveposer. De skal hver have en af deres ekstra T-shirts og et par sokker med til denne aktivitet. Disse tøjgenstande skal ligge i bunden af deres soveposer. Deltagerne skal nu se, hvem der først får de pågældende tøjgenstande på. Deltagerne skal bare tage tøjet ovenpå det tøj de allerede har på. Soveposerne må ikke komme ned under skuldrene.

Materialer: Soveposer. T-shirts. sokker eller andre tøjgenstande.

Deltagerantal: Mange!  

Fryser du

Se hvor mange soveposer en deltager fra holdet kan komme i på samme tid. Deltageren tager sin egen sovepose på først. Og kravler derefter i en ny sovepose, en efter en. Soveposerne må gerne være åbnet for derefter at blive lukket omkring deltageren. Holdet bruger deres egne soveposer og evt. ledernes.

Holdet må gerne hjælpe personen i soveposerne.

Materialer: Soveposer

Deltagerantal: Mange!

Soveposerace

En deltager sætter sig ned i sin sovepose. En eller flere trækker den siddende deltager rundt. Holdene laver nu race mod hinanden.

Legen kræver et stort rum med et fladt glat gulv. Et træ eller linoleumsgulv. Hvis i ikke har noget imod at støvsuge bagefter, så prøv at drysse et tyndt lag af kartoffelmel ud over gulvet, hvor der skal laves soveposerace. Vær opmærksom på i ikke ødelægger jeres soveposer.

Materialer: Sovepose. Kartoffelmel. Malertape kan bruges til at markere racerbanen op med.

Deltagerantal: Mange!  

Vend vrangen ud af soveposen

Deltagerne står eller ligger i deres soveposer. Soveposerne er åbne i fod og hovedende. Deltagerne skal nu vende vrangen/indersiden ud af deres sovepose alt imens de stadig er inden i den. Lynlåsen må selvfølgelig ikke gå op undervejs.

Materialer: Soveposer.

Deltagerantal: Mange!

Soveposegymnastik

Få varmen inden du går i seng, eller få energi til at komme op af soveposer. Lav soveposegymnastik

Roter med anklerne.

Lav nogle yogaøvelser

Rul rundt i soveposen

Hop rundt i soveposen

Find selv på flere øvelser.

Materialer: Soveposer.

Deltagerantal: Mange!  

Urkie, Jurkie

Deltagerne skal ligge ved siden af hinanden i deres soveposer. De skal nu skifte plads på en bestemt måde. Hvem er hurtigst. Se legen: Urkie Jurkie

Materialer: Soveposer.

Deltagerantal: Mange!

Frugtsalat

Leg den klassiske leg frugtsalat i jeres soveposer. Deltagerne lægger sig i en cirkel på deres liggeunderlag. Deltagerne skal have lukket sovepose. Legen leges nu som den klassiske leg, blot i soveposerne. Se legen Frugtsalat

Materialer: Soveposer.

Deltagerantal: Mange!  

Hurtigst gennem soveposen

Deltagerne på holdet har en sovepose til rådighed. Deltagerne skal nu komme igennem soveposen så hurtigt som muligt på tid. Dvs. ind af hovedenden og ud af fodenden eller omvendt. Deltagerne vælger selv hvorledes de vil løse opgaven.

Materialer: Soveposer.

Deltagerantal: Mange!

Ormestafet

Deltagerne ligger i deres soveposer, som er lynet helt op, med hovederne i fodenden på deres soveposer. De skal nu lave en stafet mod hinanden holdene Imellem hvor de "ormer" sig frem i deres soveposer.

Materialer: Soveposer.

Deltagerantal: Mange!  

Pak soveposen på tid

Deltagerne skal pakke deres sovepose ned på tid. Hvem er hurtigst?

Materialer: Soveposer og soveposeposer.

Deltagerantal: Mange!

Skifte ham

Deltagerne skal ligge i en cirkel, i deres soveposer, hvor hoved og fodende er åbne. Deltagerne skal ligge hoved mod fodende. Deltagerne skal nu transportere en bold rundt i soveposerne. Fra fodende mod hoved ende. Hvilket hold får først sendt bolden rundt i ring. Bolden skal selvfølgelig igennem soveposerne hvor deltagerne ligger.

Materialer: Soveposer og en stor bold (bolden må gerne være så stor, at deltagerne har svært ved at få bolden igennem deres sovepose imens de selv ligger deri)

Deltagerantal: Mange!  

Kan du huske

Deltagerne skal stå i en cirkel uden soveposen på (uden at de får at vide hvad opgaven er). Deltagerne får at vide de skal kigge godt på hinanden. Derefter skal alle trække soveposen ned over sig. Soveposen skal være helt lukket. Hovedet skal være i fodenden.

Deltagerne må nu kun sige tal eller svarmuligheder som facilitatoren af legen foreslår. De skal nu svarer på spørgsmål om holdet. Facilitatoren noterer svarene. Hvilket hold har flest rigtige?

Forslag til spørgsmål:

Hvor mange har hvid T-shirt på?

Hvor mange har lyst hår?

Hvor mange har sorte sokker på?

Hvor mange drenge er der på holdet?

Hvor mange piger er der på holdet?

Hvor mange har en gul sovepose?

Hvor mange har øreringe i?

Hvor mange har blå øjne?

Står (en deltager) ved siden af (denne deltager) Svarmuligheder:Ja/nej.

Hvilken farve har (en ting i rummet, som de står i som alle burde have set) Svarmuligheder:3 farver nævnes.

Materialer: Soveposer. Spørgsmål. Blyant. 

Deltagerantal: Mange!

Hulahopringen

Et underlagen rulles så det danner en cylinder med en diameter på ca. 55 cm. Enderne på liggeunderlagnet fikseres både indvendigt og udvendigt. Brug malertape da det han fjernes igen uden at ødelægge liggeunderlaget. Deltagerne skal nu stå i deres sovepose som er lukket i halsen så de kun har hovedet fremme. Alle deltagerne skal nu igennem cylinderen. De må gerne hjælpe hinanden, så længe de bliver i soveposerne. Hvilket hold er hurtigst.

Materialer: Et liggeunderlagen. Soveposer. Malertape.

Deltagerantal: Mange!  

Hvor er jeg

Deltagerne skal ligge i deres soveposer ved siden af hinanden. Lynlåsen lukket og med hovedet i fodenden, så de ikke kan se noget. Deltagerne nummereres i den rækkefølge som de ligger i. De får et stykke papir med deres nummer på. Deltagerne får at vide at de nu skal bytte plads som de får besked på. Ikke som nummeret de har, men det nummer i rækken de ligger i.

Her et eksempel, hvor der er 5 deltagere på et hold:

Nummer 1 i rækken skal bytte plads med nr 3 i rækken.

Deltagernes rækkefølge skal nu være: 3-2-1-4-5 i forhold til hvordan de lå fra start.

Nummer 3 i rækken skal bytte plads med nummer 4 i rækken.

Deltagernes rækkefølge skal nu være: 3-2-4-1-5 i forhold til hvordan de lå fra start.

Nummer 5 i rækken skal bytte plads med nummer 3 i rækken.

Deltagernes rækkefølge skal nu være: 3-2-5-1-4 i forhold til hvordan de lå fra start.

Legen kan selvfølgelig fortsætte i det uendelige, men prøv en tre eller fire kombinationer og se om deltagerne nu ligger i den rækkefølge de fik besked på. Prøv legen hvor deltagerne må tale med hinanden og ikke må tale med hinanden.

Materialer: Soveposer og liggeunderlag.

Deltagere: 3 - 7