Hjertebold

Hjertebold

Hold hovedet koldt, når der spilles med flere forskellige bolde, som alle skal håndteres forskelligt.

 

 

Deltagerne stiller sig i en stor rundkreds. Der skal være ca. 0,5 meters mellem hver deltager.

Legens instruktør sendes en bold afsted med en rytme og formål/måde den skal ”spilles på. Derefter sendes flere bolde afsted med andre rytmer.

Den førte bold som sendes rundt i kredsen, er hjertebolden. Hjertebolden sendes rundt i kredsen fra deltager til deltager, rundt i urets retning. Hjertebolden skal hele tiden videresendes langsomt og roligt. Når en deltager modtager hjertebolden, så går vedkommende ned i knæ og idet personen igen retter sig op, så sender personen bolden videre til sidemanden. Hjertebolden sendes rundt i cirklen med en puls lignende rytme. Hjertebolden må ikke gå i stå. Den sendes bare sendes rundt og rundt og rundt i kredsen.

Når Hjertebolden cirkulerer roligt i kredsen, så sendes der flere bolde af sted. En af gangen. Det kan være en ”trillebolden”. Trillebolden skal trilles på jorden fra deltager til deltager. Trillebolden skal altid sendes på tværs af rundkredsen. Hvis en deltager skal til at gribe hjertebolden skal deltageren gribe den, og sende hjertebolden videre inden man samler trillebolden op. Hjertet/hjertebolden må aldrig gå i stå.

Nu de to bolde er kommet godt i spil, så sættes der flere bolde i spil.

Den næste bold kan være bag-om-ryggen-bolden. Bag-om-ryggen-bolden sendes afsted mod uret retning, altså modsat hjertebolden.

Bag-om-ryggen-bolden skal videresendes fra deltager til deltager, bag om ryggen, og må selvfølgelig heller ikke standse hjertebolden.

En fjerde bold kan være byttebolden, som kastes på tværs af cirklen. Den person man kaster bolden til skal man bytte plads med. Man må ikke kaste byttebolden til den person man lige har byttet plads med. Husk at hjertebolden aldrig må gå i stå.

I kan selv, med fordel, finde på flere bolde andre med funktioner.

Udfordringen er, at ikke blive stresset af de mange bolde og hele tiden skal prioritere at hjertebolden ikke må gå i stå. Og huske hvilke funktioner de mange forskellige bolde har.

Boldene kan nemt komme til at skifte retning eller funktion.

Når hjertebolden går i stå eller de andre bolde får en forkert funktion, så starter deltagerne legen forfra med at sende hjertebolden alene afsted, for derefter sendes de andre bolde afsted en efter en.

Tip: I kan med fordel bruge bolde i flere forskellige farver, eller skrive funktionerne på boldene med en tusch

Deltagerantal:

7 - 25

Materialer:

Bolde.

Sted:

Ude og inde.  

Download:

-