Rollespil

Sminkning af sår

Billig sårsminkning!

Man kan købe utroligt mange spændende materialer til at sminke sår og læsioner til halloween eller til et rollespilsløb. Fælles for disse materialer er at de oftest er meget dyre. Denne lille introduktion handler om, hvordan man kan bruge billige alternative materialer til at sminke sig med.  Ved at bruge simple produkter, som oftest findes i husholdningen, så kan i sminke hinanden meget billigt.

Materialerne er selvfølgelig ikke lige så gode som de professionelle sminkeartikler, der kan købes, men man kan opnå gode resultater alligevel. Vigtigere er at teknikkerne i, hvordan I laver sår og læsioner er næsten de samme for de billige som de dyre materialer. Så det er et prisbilligt sted at starte, hvis i vil lære at sminke sår. 

Billige materialer til sminkning af sår.

Hud:

Hud laves af husblas. Husblassen opløses i varmt vand og lægges på huden.

Husblassen klippes i forskellige former, efter de sår man ønsker at lave. Husblassen gøres derefter geleagtig og lægges på huden. Husblassen kan opløses helt, så det bliver en gele og smøres på det ønskede område.

Husblassen kan skabe en effekt af blærer i huden som ved alvorlige brandsår.

Området med husblassen sminkes efterfølgende.

Ulempe ved husblas er at overfladen bliver meget blank og det kan til tider se mønsteret i husblassen som det har i pakken fra nyt.

Fordelene er at man kan tage husblassen af huden igen, da det ligesom danner en hinde på huden. ”såret” han derved bruges igen eller laves på forhånd. Husblassen kan ligeledes vaskes forsigtig, hvis man ikke er tilfreds med sin sminkning og ønsker at prøve igen.

Sminkevoks til opbygning af sår:

Voks, som bruges til opbygning af sår laves af hvedemel eller maizena og vaseline. Blandingsforholdet er en til en. Vaselinen arbejdes ind i melet, så det får konsistensen som modellervoks, hvilket denne voks også kan bruges som. I skal være bevist om den ikke er langtidsholdbar. Voksen kan nemt indfarves med frugtfarve eller slikfarve.

Når sminkevoksen anvendes, så smøres der en melklister på huden, der hvor sminkevoksen skal sidde. Når melklistret har siddet på huden i 30 sekunder, så lægges voksen ovenpå melklisteret. I vil sikkert opleve at, i skal arbejde lidt med voksen for at få den til at sidde ordentligt, men det giver hurtigt et godt resultat.

Melklisteret laves af vand og mel/maizena.  Melklisteret skal have konsistensen som en tyk meljævning til sovs (google ”sovs”, hvis ikke i er fra Jylland)

Tyndt blod

Tyndt blod blandes af rød og grøn frugtfarve, som blandes med glukose til en passende farve.

Tykt blod

Tykt blod blandes af rød, blå og sort frugtfarve, maizenamel og glukose. De fem ting blandes sammen til en passende farve og konsistens.

Blod+

For at skabe nogle effektfyldte blodplamager, så kan der blandes vat eller stykker af toiletpapir i blodet. Vattet rykkes i meget små tjavser og papiret i meget små stykker.

Fremmedlegemer i sårene

Skal der fremmedlegemer i såret, så kan stumper af ben og glas bruges, samt diverse metalgenstande.

Fremmedlegemerne fikseres på huden med en tape - englehud/micropore, som sminkevoksen kan hænge fast i. Såret omkring fremmedlegemet bygges derefter op med sminkevoks.

Velegnede materialer:

Ben stumper til benbrud laves af ben fra lørdagskyllingen, som afkoges og rengøres.

Glas tages fra en smadret flaske. Kanterne på glasstykkerne slibes runde med sandpapir.

Søm og skruer bøjes. Der kan svejses en lille plade på spidsen af sømmet eller skruen, så de er nemmere at fiksere med tape og voks i såret.

Olie

Almindelig madolie giver en fedtet hud og er godt til statister, som skal forestille at have solstik.

Grydesvamp:

Den grove side af en grydesvamp laver nogle glimrende sår, som ligner hudafskrabninger.

Sort (slik)farve:

En tyktflydende sort er uundværlig for at skabe dybde i sårene. Det lønner sig at finde en sort farve som ikke opløses af blodet, som kommer på såret bagefter så den sorte farve ikke ”løber” men bliver, hvor den er blevet lagt.

Frugtfarve

Grøn, rød, og blå frugtfarve samt sort slikfarve bruges til at skabe den perfekte nuance i blodet og til at indfarve sminkevoksen med.

Vatpinde

Billige pensler til påføring af blod og sminke.

Tip: Vaseline kan købes meget billigere på nettet end i mange dagligvarebutikker. Søg og du skal finde!

Tip: Hvis jeres sår ikke ligner særligt godt, så fortvivl ikke – brug mere blod!

Vandbaseret sminke:

Det kan ikke undgås at der skal købes lidt sminke. En grøn, blå, sort, rød og gul kan oftest købes i et samlet sortiment. Sminken bruges til at gøre sårene mere tredimensionelle og blende ind med statistens naturlige hud. - Skal i købe billig sminke, så tænk fremad. Køb sminken efter hallowen og gem den. Sminke har en forudseelig tendens til at stige i pris op til halloween.

PS:

Materialerne er selvfølgelig ikke lige så gode som de professionelle sminkeartikler som kan købes, men man kan opnå gode resultater alligevel. vigtigere er at teknikkerne i hvordan I laver sår og læsioner er de samme for de billige som de dyre materialer, så det er et prisbilligt sted at starte, hvis i vil lære at sminke sår.

 

Hvis det ikke ligner, så fortvivl ikke. Brug mere blod!