Temaet Detektiv

At udforske iderammen detektiver er oplagt. Legeuniverset som detektiv kan byde på mange sjove og finurlige aktiviteter. Hvad kræver det at blive detektiv? kan du bruge dine detektivfærdigheder til at opklarer et mysterie? Ideerne kan lægges ind i et længere forløb eller afvikles på en lejr eller tur, hvor deltagerne skal på detektivskole og eller løse et mysterie.

Som detektiv er selv det mindste spor vigtigt. Derfor er et forstørrelsesglas et vigtigt værktøj for en detektiv.  Forskellige lege og aktiviteter med et forstørrelsesglas.

MORD er en interessant mordleg, som skærper alle deltagernes sanser, unge som gamle. Alle kan deltage. Legen giver deltagerne mulighed for at lege detektiv, anklager, forsvarer og jury. Alt imens deltagerne er potentielle ofre for morderen!

Deltagerantal: 10 - 13.

Hindre en låst dør din vider færden, så er det rart at kunne dirke en lås på en eller anden måde.

Skal du under cover som detektiv, så forklædningskunsten en god færdighed at mestre.

Føler du dig overvåget? Føler du at en kigger på dig? En detektiv skal kunne bevæge sig lydløst og ubemærket for at følge efter og overvåge en mistænkt.

Kriminelle syndikater sender ofte skjulte og krypterede beskeder til hinanden for at skjule deres planer. En detektiv skal være en erfaren kodebryder for at kunne efterforske disse netværk.

En persons fingeraftryk er unikt. Fingeraftryk er derfor et godt bevis på at en gerningsmand har været på et gerningssted. Lær at tage fingeraftryk.

Har man først overtrådt loven, så kommer man til at stå i kriminalregistret. Prøv at oprette et kriminalregister.

Har man har en formodning om, at en person gemmer noget på sin krop som denne person ikke burde, så kan man kropsvisitere ham.

Gerningsstedet, er stedet for den kriminelle handling. Når man som efterforsker færdes på gerningsstedet, så handler det om at dokumentere hændelsesforløbet og sikre beviser.

Signalement: Beskrivelse af en (efterlyst) persons udseende og påklædning.

Som detektiv, skal man kunne tyde og følge et spor. Her er der forskellige former for sporløb, som man kan bruge i forbindelse med sit detektivtema.