Kommunikation

På rette sted i mørket

Deltagerne stiller langs den ene væg i rummet. Midt i rummet er der afmærket en firkant på gulvet. Holdet skal, når lyset slukkes, forsøge at finde den afmærkede firkant og forsøge at få så mange holdmedlemmer til at stå i firkanten inden lyset igen tændes. Holdet får 5 minutter til at løse opgaven.

Alternativ:

Holdmedlemmerne fordeler sig spredt rundt i rummet. Når lyset slukkes, så skal holdet forsøge at finde en firkant og forsøge at få alle fra holdet til at stå i firkanten. Lyset tændes når holdet mener at alle dets medlemmer står i firkanten eller efter 5 minutter. Firkanten er en plade på 1meter x 1meter afhængigt af holdets størrelse. Pladen ligges et tilfældigt sted i rummet af en instruktør efter lyset slukkes. Holdet skal derved først lokalisere firkanten/pladen på gulvet inden de kan stille sig ind i firkanten.

Prøv at lave flere variationer af legen:

1. forsøg - Prøv at begrænse deltagernes kommunikation. Hver deltager må kun sige et ord, en gang under legen.

2. forsøg - Prøv derefter øvelsen med, at deltagerne må kommunikere frit under legen.

3. forsøg – Prøv igen at begrænse deltagernes kommunikation ved at deltagerne igen kun må sige et ord hver under legen. Lad evt. holdet diskutere, hvad dette ord burde være?

4. forsøg – Prøv med fuld lyd på. Alle deltagerne skal sige noget hele tiden. I kan evt. synge det samme vers af en sang igen og igen. Når en deltager har fundet firkanten, så stopper denne deltager med at synge med.

Deltagerantal: 5 - 14

Materialer: En plade på 1 x1 m. Malertape. Brug et stykke pap, som fikseres på gulvet med matertapen.

Sted: I et stort rum.