Mærker og duelighedstegn

Spejdere og friluftsforeninger bruger mærker og duelighedstegn som aktiviteter for deres medlemmer. Grupperne eller afdelingerne af en af disse foreninger kan vælge, hvilke mærker som de finder interessante for deres medlemmer. Mærkerne følger oftest et tema eller et fokusområde, som foreningen mener skaber værdi for foreningen og den enkelte deltager.

Disse aktiviteter bliver oftest beskrevet med et formål eller nogle overordnede tanker om mærket. Til mærket eller duelighedstegnet kommer der oftest et forslag til aktiviteter til mærket. Men hvilke aktiviteter som deltagerne vælger og faciliteringen af disse opgaver er oftest overladt til den enkelte afdeling/gruppe.

Der er ikke noget mere givende end , hvis man er i en patrulje, der fungere. Det handler dette mærke om.

Forening: KFUM-spejderne.

At erkende at, signe egne, og andre har følelser og grænser er en vigtig forståelse når man interagerer med andre. 

Forening: KFUM-spejderne.

Mærket handler om at lære grundlæggende fysiske principper, der påvirker os i hverdagen. Lav en musefælde-bil når i tager mekanikmester-mærket. Projektet kan give en god forståelse af de fysiske principper, der får en bil til at køre og køre godt.

Forening: KFUM-spejderne.

Mærket "kaoskontrol" kan lyde som et førstehjælpsmærke, og det er ikke meningen med mærket. Men det at sætte fokus på, hvordan patruljen vil reagere i uventede og måske stressfyldte situationer. "kaoskontrol" handler om at finde de bedste løsninger i pressede situationer og være forberedte. Vær bered på det uventede! 

Forening: KFUM-spejderne.