Løb med poster

Natløb - Rollespilsløb/smuglerløb

Løbet starter som et traditionelt smuglerløb. Holdet skal starte med at smugle helium mellem kemikeren og baronen.
Men der hvor smuglerløbet udspiller sig befinder der sig nogle personligheder, der tilsammen har et skattekort som man kan få fingrene i hvis man hjælper dem. Smuglerløbet kører en halv time inden de forskellige karakterer dukker op så holdene kan skaffe lidt penge.
Derefter kan holdene støde på de forskellige personer løse deres opgaver, der udløser deres del af skattekortet.
Inden karaktererne dukker frem i området hvor smuglerløbet afvikles dukker vagabonden op.
Han gør opmærksom på sig selv ved at han synger.
Hvis holdene ikke kontakter ham skal han forsøge at kontakte alle holdene og fortælle dem om skatten og spritte han kræver som betaling.
Hvis holdene ikke møder ham før de andre karakterer dukker op skal de fortælle holdene om skatten og de ting de gerne vil have holdene skaffer indenfor det univers de repræsenterer.
Pengene man får på smuglerløbet kan hjælpe til at man kan løse nogle af opgaverne lidt nemmere.
Smuglerløbet skal under løbet afvikles. Dvs. baronen og kemikeren forsvinder således holdene begynder at koncentrere sig om de andre karaktere der er på banen
Løbet fungerer bedst hvis de forskellige personer i løbet forbliver tro mod den person de spiller under løbet.
Der er stor frirum hvorledes posterne skal spille deres roller. Men de skal hele tiden være aktive i at holdene stilles over for og træffer nogle af de valg den enkelte karakter byder, så holdet kan løse opgaven med at finde skatten
 
Løbet består af følgende karakterer:

En kemiker

En baron

En tolder

En vagabond

En fisker

En klog kone

En Marskandiser

En jæger

 
Deres roller er følgende og en kort beskrivelse af det univers de skal illudere:
 
En Kemiker:
Her købes der helium som skal smugles over til baronen.
Kemikerens salgspriser varierer gennem løbet(sammen med baronens)
Kemikeren skal på et tidspunkt i løbet forsvinde således holdene begynder at koncentrere sig om skattejagten og de andre karaktere.
Kemikeren skal snakke varmt om baronen og hvor han er. om hvor ond tolderen er, og hans egen fordelagtige priser. Hvis han bliver spurgt om de andre karaktere på løbet ved han intet. Han sælger kun helium

Materialer: Udklædning. Oppustede balloner(helium). Byttepenge

 
Baronen:
Her sælges den smuglede helium
Baronens købspriser varierer under hele løbet. Holdene skal virkelig handle med ham da han gerne vil snyde. Han er en del højrøvet og nedgør holdet. Han henviser til marskandiseren hvis holdet brokker sig over priserne da han køber alt
Hvis holdene spørger ham om de andre karakterer fortæller han om hvor tåbelige de er. Han fortæller dog hvor de forskellige personer befinder sig hvis han bliver spurgt.

Materialer: Udklædning. Penge.
 
Tolder:
Tolderen er streng. Han er konsekvent med at ødelægge deres heliun (springe holdenes balloner).
Tolderen fungerer som fanger under smuglerløbet.
Han kender kun baronen, vagabonden og den kloge kone, som han advarer strengt imod da de er dybt kriminelle og alkoholiserede.
Tolderen kan ligeledes skælde vagabonden ud hvis de mødes.
Holdets muligheder ved sammenstød med tolderen:
Han kan bestikkes hvis man giver ham alle sine penge, men holdet skal virkelig ynke for det lykkes og overveje om det er klogt.
Hvis de lykkes at bestikke ham beholder holdet sine balloner.
Når smuglerløbet stopper forsvinder tolderen ligeledes.
Hvis der er rigtigt mange hold kan der være to toldere.

Materialer: Udklædning. Gerne en fløjte og en lygte.
 
Vagabonden:
Er konstant fuld og tigger om penge eller sprit.
Han tigger om sprit. Han lover at fortælle alt hvad han ved om skatten hvis han får noget alkohol.
Han kender alle de andre karakterer og ved hvor de er, men kan ikke forstå hvad man vil bruge dem til når holdet naturligvis skal hen til den kloge kone for at hente noget sprit til ham.
Holdenes mulighed for at få oplysninger af Vagabonden:
Giver holdene ham penge fortæller han intet siger bare tak og slingre i retningen af den kloge kone.
Giver holdet ham sprit giver han holdet et stykke af skattekortet og fortæller at de andre har de andre stykker. Den tomme flaske tilbyder vagabonden til holdet eller smider den der hvor han møder holdet så de kan finde den igen da de skal bruge den senere.

Materialer: Udklædning. Et stykke kort med et kryds på(skal være umuligt at bruge til at finde skatten med hvis man kun har det)
 
Den kloge kone:
Er en småtosset gammel kone som sælger hjemmebrændt sprit. Konen snakker en del om sine katte. Holdet skal derfor være en del tålmodig når de skal handle med hende og få oplysninger ud af hende. Hun snakker også om sine gode kunder fiskeren, vagabonden og jægeren.
Konen snakker om hun mangler krydderier til sin hjemmebrændt og om at holdet skal besøge jægeren og hente krydderier til hende inden hun vil sælge sprit, ellers er spritten meget dyr. Holdet kan altid kun købe en flaske sprit af gangen
Holdet kan: Besøge jægeren for at få rabat på spritten. Den kloge kone viser vej.
Holdet kan købe sprit til et meget højt beløb hvis de ikke har krydderier.
Holdet kan ligeledes købe bolsjer til billige penge.
Når holdet har købt to flasker sprit giver den gamle kone dem et stykke af et skattekort da de er så gode kunder.

Materialer: Udklædning, Flasker med ”sprit” ”Jyttes’ Moonshine”, penge, bolsjer, et stykke kort med en tekst. (Skatten ligger i to gange snorens længde fra det store træ eller lignende)

Jægeren:
Jægeren ligger på lur og overrasker de hold, der besøger ham. Han er en rigtig pralrøv og fortæller om hvor fantastisk han er, om hvor mange dyr han har nedlagt. Holdet er nød til at smigre ham for at få ham til at snakke om andet ellers bliver han bare ved med hans praleri.
Han sælger krydderier han har fundet i skoven og han sælger læder.
Han vil bytte krydderierne hvis han får en fisk. Da han er træt af at almindeligt kød
Krydderierne kan ligeledes købes. Hvis holdet køber krydderierne eller læderet først insistere han på at bytte det andet for en fisk. Holdet skal således have fat i en fisk på et tidspunkt.

Materialer: Udklædning, Krydderier(gerne hele blomster), Læderstykker, penge  
 
Fiskeren:
Er meget fokuseret på at holdet visker og ikke larmer(da det skrammer fiskene). Hvis holdet bare snakker lidt højt råber og skriger han op om at alle er ligeglade med ham. Han er en rigtig pylrerrøv. Holdet er derfor nød til at pylrer lidt om ham for at få ham til at sælge en fisk. Når holdet har købt en fisk lokker han med at hvis de køber to så får de et stykke af et skattekort. Fisk nr. to sælges meget billigt men inden han sælger den skal de virkelig rose ham om hvor dygtig, flot, klog og pæn i tøjet han er.
Han vil gerne sende et brev hjem til mor men han har ingen flaske så han kan sende en flaskepost.
Hvis han får en tom flaske giver han en fisk (en flaske kan altid byttes for en fisk hvis fiskeren roses)
Fisk kan købes for få bolsjer eller et moderat beløb penge men fiskeren skal virkelig smigres og roses før holdet kan købe den.

Materialer: Udklædning – gerne en båd/vand. Fisk, penge skattekort med en retning på.
 
Marskandiseren:
Marskandiseren er en nærigrøv. Han fortæller om hvor dygtige han er og om hans kvalitetssko, men beklager sig over han mangler læder. Skaffer man ham et stykke læder vil han bytte ”noget” man kan bruge til at finde skatten. Han henviser til jægeren der har noget læder
Holdet har ikke andre muligheder for at skaffe ham et stykke læder. Derefter får de udleveret en foldespade og et stykke snor.
Her kan holdet ligeledes sælge det tøj de har på og de ting de har i lommerne hvis de mangler penge. Marskandiseren køber ikke helium så længe baronen er med i legen. Derefter køber han det til en meget lav pris.

Materialer: Udklædning, en snor(til at finde skatten med), foldespader, penge.
 
Stykkerne af skattekortet skal laves på den måde at man skal bruge alle tre og snoren for at finde skatten.
Skatten skal være gravet ned. Der kan sidde en mystisk person ved skatten der slutter løbet når han får alle kortstykker og snoren ved at tilbageholde de hold der har gennemført løbet så de ikke render rundt og forstyrre de andre inden de er færdige.
 
Tidsplan for løbet:
Løbet varer ca. 2 time
Tidsplanen i minutter. Hvornår i forløbet sker tingene:
 
0-45 min Smuglerløb. Holdene smugler helium
15- 120 min Vagabonden dukker op kontakter holdene han går opmærksom på sig selv ved at synge druksange.
 30 – 120min Karaktererne dukker op på banen(der tændes lys ved dem, indtil da er de gemte)
60 – 120 min personen sætter sig ved skatten og venter på de hold der er færdige med løbet.
Løbet slutter når alle er færdige med løbet.

Løbet egner sig bedst til de lidt større børn, da det kræver overblik for at finde rundt i historierne.
Man kan starte løbet med at alle karaktererne præsentere sig inden løbets start, så holdene bedre kan se en sammenhæng i løbet.

Husk at være tro mod de karaktere de forskellige postansvarlige skal spille, eller virker det ikke. Det kan ligeledes være en god ide at de forskellige karaktere spiller deres karaktere for hinanden inden løbet, så det giver en bedre sammenhæng mellem posterne.