Løb med poster

Refleksløb - Tre på stribe

På et areal hænges der, i dette eksempel, 45 Refleks-poster op.

På hver post/refleks er der et billede og det billede har et nummer.

Deltagerne deles ind i små hold. 2 -3 personer pr. hold er vel egnet.

Hvert hold får en spilleplade. På hver spilleplade er der 9 billeder. Arrangeret i 3 rækker og tre kolonner.

Deltagerne skal nu finde 3 billeder, som er på deres plade, så de får "tre på stribe" på deres spilleplade.

Hver gang de finder et af deres billeder, så skriver de billedets nummer på deres spilleplade, ovenpå billedet.

Når et hold har tre på stribe, så løber de tilbage til løbets facilitator/leder og melder klar og/eller råber "Tre på stribe".

Holdet får nu tjekket deres spilleplade. Har holdet "tre på stribe" så får de en belønning. Spillet stopper ikke. Holdets gamle spilleplade inddrages og holdet får en ny spilleplade. Så det gælder om at få flest "tre på stribe". Hver gang man har tre på stribe giver det en belønning. Legen leges til der ikke er flere spilleplader eller belønninger.     

Aldersgruppe: 7 - 10 år

Deltagerantal: Mange, men 8 - 20 deltagere er velegnet.

Materialer: Spilleplader (se downloads). Oversigt over billederne. Belønninger. Blyanter og lommelygter. Poster med reflekser

Sted: Deltagerne må gerne lede lidt efter posterne, men de skal ikke være svære at finde. Posterne bør ikke hænge med mere end 10 meter mellem hinanden.

TIP: Til denne udgave af legen er der 26 spilleplader, men man kan sagtens have flere eksempler af den samme spilleplade.

Forbrug af spilleplader i runde tal: Idespejd.dk har leget legen, hvor den blev afviklet på. ca en time. Her havde hvert hold i gennemsnit "tre på stribe" 5 gange. 

TIP: Reflekser. Køb reflekstape i metermål, og gerne det til lastbiler. Det er lidt dyrt i indkøb, men man skal ikke bruge mere end et par cm2 for at lave en god refleks. Tape reflekstapen på billederne og laminer dem. Vupti du har nu skabt en refleks!

Filer med Spilleplader, poster og oversigt:

Refleksløbet - Tre På stribe. oversigt Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 1 og 2 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 3 og 4 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 5 og 6 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 7 og 8 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 9 og 10 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 11 og 12 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 13 og 14 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 15 og 16 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 17 og 18 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 19 og 20 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 21 og 22 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 23 og 24 Refleksløbet - Tre På stribe. Spilleplade 25 og 26 Refleksløb - tre på stribe. Post 1 til 12 Refleksløb - tre på stribe. Post 13 til 24 Refleksløb - tre på stribe. Post 25 til 36 Refleksløb - tre på stribe. Post 37 til 45