Løb med poster

Temaløb - Mor Jettes lagkageløb

Mor Jettes Lagkageløb – Lagkageløb med samarbejdsøvelser.

Deltagerantal:

Små hold på 3 - 8 deltagere.

Løbet er som sådan et klassisk lagkageløb. Deltagerne skal deles ind i hold. Holdene skal besøge nogle poster, hvor de skal løse en opgave. Efter deltagerne har løst opgaven så får de en ingrediens, som de skal bruge til at lave en lagkage med. Men i stedet for en traditionel lagkage, så skal de lave lagkagesmoothies

Alle på hvert hold skal lave sin egen lagkage smoothie. I dette eksempel er Der lavet et lille løb med samarbejdsøvelser. Hver post tager ca. 5 minutter.

Holdene får et kort hvor posterne er: På hver post får holdet udleveret ingredienser, som er blendede og kommet i sprøjteposer/fryseposer.

Ingredienser til lagkagen kan være de helt klassiske. Lagkagebund, flødeskum, jordbærsyltetøj, Banan, krymmel, kagecreme. Men i kan også bruge grøntsags og frugtpure til at danne lagene i lagkagerne.

Tip: Det kan sikkert være sjovt at udskifte alle de klassiske ingredienser ud med velsmagende alternativer.  

Der laves saftevand som tilbehør.

Når holdet har været ved de 6 poster, så laver deltagerne på hvert hold deres egen lagkagesmoothies ved at sprøjte deres lagkage op i gennemsigtige glas så man kan se alle lagene i deres lagkage. Lagkagerne spises med sugerør eller ske.

Velbekomme.

TIP: Hvis deltagerne løber rundt med posen med fløde, så bliver fløden meget hurtigt til smør. Det er derfor en god ide at udlevere posen med fløde lige inden de lægger deres lagkagesmoothie sammen.

 

Post 1 Vend vrangen ud af cirklen.

Alle deltagerne på holdet stiler sig i en cirkel med hinanden i hænderne. Holdet skal nu vende vrangen ud af cirklen, så alle står med ansigtet udad, men de må ikke slippe hinandens hænder.

Materialer: Ingen

Ingrediens: Lagkagebund x antal hold. Lagkagebundene laves til krymmel inden de udleveres til holdene.

 

Post 2 Indisk madras- vending

Deltagerne deles ind i hold. Hvert hold stiller sig på en madras eller et liggeunderlag. Holdet skal nu vende underlaget uden at nogle fra holdet mister balancen og rører jorden.

Materialer: Liggeunderlag.

Ingrediens: Bananmos x Antal hold

Bemærk: bananmosen bliver hurtig brun, men det går ikke ud over smagen.

 

Post 3 Grupperejsning

Deltagere sidder i små grupper af 5 - 10 personer. Deltagerne sidder på numsen med benene foran sig med benene ind mod cirklens centrum og med tåspidserne mod hinanden. Armene strakt frem, og man har fat i hinandens hænder. Med sammenfiltret arme skal alle på en gang forsøge at rejse sig. Ved at trække sig op.

Materialer: Ingen

Ingrediens: Fløde x antal hold

undlad at give holdene fløden her, men kun den pose som de skal ”piske” fløden i. Ellers er der god chance at holdet får lavet smør inden de skal bruge flødeskummet i deres smoothie.

 

Post 4 Cirkel gennem cirkel

Deltagerne stiller sig i en cirkel med hinanden i hænderne, de må ikke slippe deres sidemænd.
Et stede på cirklen placeres der en ring. Det kan være en hulahopring eller er stykke tov der er bundet sammen i en cirkel.
Alle i cirklen skal nu gennem ringen, ved at deltagerne kravler gennem ringen en og en og skubber den over til deres sidemand. Husk Ingen må slippe sin sidemand før alle er kommet igennem ringen.
Materialer: Hulahopring, eller et reb.

Ingrediens: Krymmel x Antal hold

 

Post 5 Lær at lave et Knob.

De gamle ulve (eller en af dem) skal lære de ny ulve at lave et af de følgende knob: råbåndsknob, tømmerstik eller dobbelt halvstik. Alle skal selvfølgelig binde knob.

Materialer: Knobreb

Ingrediens: kagecreme, evt. mælk x antal hold

 

Post 6 Bytte spejderstav

Hver deltager skal stå med deres spejderstav foran sig. Staven skal stå ret op og ned med den ene ende på jorden. Staven skal balanceres således at den et kort øjeblik kan stå selv. Når der siges ”byt” så skal alle slippe deres pind og tage sidemanden til venstres stav og stille den foran sig på samme måde hvor sin egen spejderstav stod før. Når alle har balanceret deres ny pind foran sig, siges der ”byt” igen. Tempoet sættes gradvist op. De personer der taber deres pind, går ud af legen.

Materialer: Spejderstaven - en pr. deltager.

Ingrediens: jordbærsyltetøj x Antal hold.

 

Materialer:

Lagkagebunde, flødeskum, jordbærsyltetøj, Bananer, krymmel, breve kagecreme, mælk, saftevand, fryseposer, blender, glas, saks, teskeer, reb, knobreb, hulahopring, liggeunderlag, skåle til mos, spejderstave til 2 hold. Sugerør. Evt. grøntsag og frugtmos.